Vreau să cresc un copil

Vreau să cresc un copil liber. În gândire. În simțire. În exprimare.

Vreau să cresc un copil deschis la minte, deschis la oportunități și la tot ce are viața asta de oferit.

Un copil care face alegeri potrivite pentru el și pentru cine este el și care nu se sfiește să încerce lucruri noi. Care greșește uneori, însă știe că fiecare nereușită e doar un alt instrument de învățare.

Vreau să cresc un copil vesel, jucăuș, care râde din toată inima și care se bucură cu tot sufletul de cele mai mărunte lucruri.

Un copil care știe și simte că e iubit. Necondiționat. Și că merită tot ce e mai bun din viața asta prin simplul fapt că s-a născut.

Îmi doresc să știe că merită să fie fericit, indiferent ce înseamnă fericirea pentru el. În pofida a ceea ce ar putea alții să îi spună că ar trebui să simtă sau să facă.

Vreau să cresc un copil cu poftă de viață, cu iubire de oameni și, mai ales cu iubire de sine. Un copil (și ulterior, un adult) care se iubește pe el însuși, care se apreciază pe el însuși. Care își știe foarte bine valoarea și care nu are nevoie de validarea celorlalți pentru a știi cât este de frumos și de valoros.

Vreau să cresc un copil care trăiește intens, care simte prin toți porii. Și care își va păstra această trăsătură și peste ani.

Vreau să cresc un PUI DE OM și nu un roboțel care să nu iasă vreodată din rând.

Îmi doresc pentru copilul meu să aibă mereu curiozitatea descoperirii, a cercetării, a aventurii. Și, în același timp, împământarea siguranței personale.

Vreau să cresc un copil care să aibă curajul să își urmeze visele, indiferent cât de nebunești pot să le pară altora.

Vreau să cresc un copil pe umerii căruia să nu atârne povara deciziilor și acțiunilor mele. Sau a renunțărilor mele. Sau orice altceva ce nu ține de el.

Vreau să cresc un copil iubitor. De oameni, de natură, de divinitate (așa cum va alege el să o perceapă). De viață.

Vreau să cresc un copil care să aibă curajul să își întindă aripile și să zboare. Și să se așeze acolo unde va simți chemarea.

Un om care să ofere valoare celorlalți, care să schimbe lumea. Schimbându-se pe sine. Fiind el însuși un om frumos, iubitor, generos. Fiind EL ÎNSUȘI. Real, autentic, în acord cu ceea ce simte.

Vreau să cresc un copil care își folosește mintea, însă își urmează inima.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.