Iubind pe jumătate

Mă iubesc. Nu mă iubesc. Mă iubesc. Nu mă iubesc. Un joc amețitor. Un iureș de sentimente contradictorii.

Ori mă iubesc, ori nu mă iubesc. Nu poate fi amândouă. Și totuși.

Da, mă iubesc. Mă iubesc atunci când… când îmi place de mine. Mă iubesc când lucrurile merg bine. Mă iubesc când mă simt bine cu mine însămi. Mă iubesc când sunt fericită. Mă iubesc când sunt bucuroasă. Când zâmbesc. Când scriu. Când îmbrățișez. Când aleg să poposesc pe o bancă în parc și să stau la taclale cu soarele.

Dar… în restul situațiilor? Atunci când sunt obosită de prea multe sarcini ”urgente”. Sau când nu mă plac, din diverse motive. Sau când aleg să fac ceva ce ”trebuie” în loc să fac ceea ce iubesc să fac. Atunci mă iubesc?

Deci… mă iubesc CÂND și mă iubesc DACĂ. Hm, nu prea-mi sună a iubire. Sună mai degrabă a acceptare condiționată. Îmi place de mine doar atunci când sunt pe emoții pozitive. Mă iubesc numai atunci când mi-e bine. Și în rest? Nu sunt tot eu?

Când sunt copleșită de treburi, când mă doare (fizic sau la nivel emoțional), când plâng, când cad, când spăl vase, când zâmbesc artistic pentru că ”așa se cade”, când întorc privirea pentru ca nu cumva cineva să aibă super puteri și să citească dincolo de aparențe, oare nu sunt tot eu??!!

Oare nu în acele momente am eu nevoie să mă iubesc mai mult? Să mă accept? Să accept că și acele lucruri sunt parte din mine. Și să le las să fie. Nici măcar nu trebuie să mă plac neapărat în acele momente. Ci doar să le accept. Și să LE LAS SĂ FIE.

”Cami, cere Universului să-ți dea blândețe în relația cu tine. Ai răbdare cu tine. Și fii blândă cu tine, femeie!”

Să fiu blândă cu mine, mi-a spus. Vezi tu, se pare că asta uit periodic – SĂ FIU BLÂNDĂ CU MINE. Să nutresc și pentru mine aceleași sentimente pe care le nutresc și pentru ceilalți. Să mă iau în brațe, să mă alint, să mă încurajez. Și să nu îmi mai aplic ”sancțiuni” când greșesc.

Mă iubesc. Nu mă iubesc. Mă iubesc. Nu mă iubesc. Ca în jocul cu margarete. Când stai cu sufletul la gură până la ultima petală să vezi dacă persoana la care te-ai gândit te iubește sau nu.

Mă iubesc. Nu mă iubesc. Mă iubesc. Nu mă iubesc. Mă iubesc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.