Damn, I’m sexy!

 ”- Damn, I’m sexy!

– No, you’re not.

– Oh, but I am. Because you see, you don’t get to decide if I am or not. You can opinate if you find me sexy or not. Only I get to decide if I am or not.”

 

” – La naiba, sunt așa sexy!

– Nu, nu ești.

– Oh, dar sunt. Pentru că, vezi tu, nu tu decizi dacă sunt sau nu. Tu poți doar să îți exprimi o părere – dacă tu mă consideri sexy sau nu. Numai EU pot să decid dacă sunt sau nu.”

De ce oare îi lăsăm pe ceilalți să decidă cum suntem? Oare nu noi ne cunoaștem cel mai bine? Oare nu noi trăim cu noi înșine în fiecare zi? Nu noi ne privim în oglindă în fiecare zi?

Și atunci de ce luăm de bună părerea celorlalți despre noi? Pentru că, în definitiv, părerea lor despre noi e doar atât – o simplă părere. O proiecție a lor asupra noastră, asupra a cum ar vrea ei ca noi să fim sau cum ar crede ei că e bine să fim. O reflecție a noastră prin ochii lor, prin filtrul lor personal. Filtru care de multe ori nu corespunde cu filtrul nostru.

Mai rău e că uneori, nu doar credem ceea ce spun alții despre noi, ci ajungem să ne însușim acel lucru, acel comportament ca fiind al nostru. Și ajungem chiar să fim așa cum ne văd ceilalți. Chiar dacă noi nu suntem așa.

Și asta ne e dăunător, chiar dacă ceea ce ni se spune este pozitiv. Pentru că ajungem să distorsionăm imaginea pe care o avem despre noi, despre cine și ce suntem noi cu adevărat.

Personal, consider că e mult mai benefic să știm să ne ”vedem” corect. Să știm să ne ”evaluăm”, dacă vrei, corect propria valoare. Cu bune și cu rele.

Să avem curajul să ”ne privim în ochi” punctele sensibile, fără a ne judeca pentru că nu suntem suficient de buni la ceva sau pentru că, în momentul respectiv, nu știm sau nu putem să facem un anumit lucru.

Iar, pe de altă parte, e atât de important să ne știm propria valoare. Să fim conștienți de punctele noastre forte, de acele lucruri la care suntem buni. Să conștientizăm care ne sunt calitățile și ce avem noi de oferit lumii.

PS: Mulțumesc pentru inspirație. Și pentru discuție. Și, da, sunt sexy. 😛

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.